Святкували у Жищинцях
Свято любові завітало у село Жищинці. 9 жовтня храмове свято у селі, свято Іоанна – Богослова – апостола любові. Свято розпочалося у церкві водо святним молебнем, який провів настоятель храму протоієрей Олег Боровий. Потім відбулась святкова, божественна літургія, в якій брали участь 5 священиків. Прихожани села вдячні, віруючим з навколишніх сіл міста Городка, які розділили з ними радість свята. У церкві з святом прихожан та священиків привітали учні місцевої школи. Потім свято продовжувалось у місцевому будинку культури. Тут бібліотекою було проведено літературно – музичне свято «Свято любові, тепла добра і надії.»
        Ведучі свята: учні місцевої школи Івах А. та Король В. ознайомили присутніх з життям та діяльністю Апостола, Євангеліста Іоанна – Богослова, покровителя сільського храму та його прихожан.
        Учасники клубу «Надвечір’я», який уже 5 років діє при сільській бібліотеці, привітали присутніх піснею «Добрий день, односельці мої», яку до свята написала колишня жителька села Шимейко Таня, яка зараз проживає у Кривому Розі. На святі виступив сільський голова Мазій М. А. присутніх у залі вітали діточки – вихованці дитячого садочку «Дзвіночок» піснею «Добрий день», потім вони виконали український танець з віночками. Задоволення і посмішки визвав у присутніх танець «Бджілки» у виконані маленьких учасників.
Вітали зі святом учні місцевої школи: Івах А., Данилюк Д., Дорофеєва А., Шулевський П., Мостова К., Романенко А., Хоптинець В.
Пісня «Мамина молитва» у виконані Казьмірової Н. до сліз зворушила присутніх на святі. Пісні у виконані Бедратої К. як і завжди викликали шквал овацій. Акапельне виконання тріо складі: Чайки Г. Мазій Н. Любинецької Г. перенесли присутніх у 60 – ті минулого століття, чаруючи своєю мелодійністю та задушевністю. Були на святі і сусідки любі куми баба Параска і баба Палажка зі своїми «Бідами»   

Організатор свята, вдячна за допомогу у проведені його  завідуючій дитячим садочком «Дзвіночок» Беднаровській М. В., вчителю музики і співів місцевої школи Щавінській Л. О. Щире «Дякую» адресує і  Івах Д. І. за музичне оформлення свята. Свято вдалось і воно повинно стати традиційним – вирішили його учасники.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу